Raw For Us Yolculuğu

Mamalara geçiş

  1. Hem kedi hem köpek dostlarımız için ilk geçişte Freeze-Dried Mama ve Ödüllerden tavuk göğüs her zaman yanınızda olsun derim. 
  2. Freeze-Dried mama bitiminden sonra veya birlikte Donuk Mamaya geçiş yapmak en yumuşak deneyimi yaratır. Donuk besinleri çözdürdükten sonra oda sıcaklığında servis edelim.

Çok seçici çocuklar için tüm önerilerim:

  1. İlk tadımda yabancılık çekiyorsa freeze-dried mamayı hafifçe ıslatarak sunalım. Eğer hala ilgisini çekmediyse (bu çok seçici kedilerde görülebilen bir durum) sevdiği yaş konserve mamaya veya seviyorsa ton balığına karıştırarak servis edebiliriz. Bu yöntem başarılı olduysa geçişi yapana kadar kullandığımız yardımcı besine Freeze-Dried Mama ekleyerek sunmaya devam edelim. Zaman içinde Freeze-Dried Mamanın miktarını artırırken karıştırdığımız mamanın miktarını azaltalım.
  2. Kedilerde ve çok nadir de olsa köpek dostlarımızda geçiş bir anda da olabilir veya 2-3 gün hatta 2 aya kadar sürebilir. Seçici dostlarımıza Donuk Mama da Freeze-Dried Mama ile paralel olarak denetilebilir. Kimi kedi özellikle oda sıcaklığından biraz daha ılık servis edilen (benmari usulü sıcak suyun üzerinde cam kapla ısısı ayarlanabilir) Donuk Mama kıvamını daha çekici bulabilir.
  3. Donuk Mamayı hafifçe pişirmek zengin aroması sebebiyle teşvik edicidir. Sentetik aromalarla ilgilerinin çekilmesine alışık dostlarımızı alıştırmak için işe yarıyor! Yemeğe başladıktan sonra yavaş yavaş pişirme süresini azaltabilirsiniz. Unutmayın ki, pişirseniz dahi, bir önceki yediği işlenmiş mamanın sunamayacağı besin emilimi sağlıyor.
  4. Çok inatçı dostlarımızda Freeze-Dried Mamayı farklı bir kapta, eski mamasıyla yanyana sunabiliriz ve zaman içinde tercihini kendisinin yapacağına güvenebiliriz. Bu yönteme pişmiş Donuk Mamayı da rahatlıkla ekleyebiliriz. Freeze-Dried Ödüller de bu süreçte destek verebilir. Donuk Mama ile de aynı yöntemi izleyebiliriz fakat dışarıda bekletebileceğimiz süre kısıtlanır ve israf olabilir, dikkat edersek eklememiz harika olur. Benim bir deneyimimde yaş mamasına karıştırmadığım sürece hiç Donuk Mama yemeyen bir kedim, pişmiş Donuk Mama ile aynı anda diğer kediler için dışarıda çiğ bıraktığım koca tavuk yürekleri yemeye başlamıştı! Bazen mucizeler de olabiliyor 😉

Seçici kızım “Aşk’ın Yolu”

Proteinlerin yapısının bozulmaması ve besin emiliminin en yüksek seviyede olması için çiğ beslenme ideal; fakat ben de kendi kedime uzun bir süre

  1. Önce pişmiş Sade Tavuk Etli Donuk Mama yedirdim
  2. Sonra Freeze-Dried Tavuk Göğüs ile çiğe alıştırdım
  3. Ve en sonunda Freeze-Dried Ketojenik Mama’ya geçiş yaptım

Bu yönteme de “Aşk’ın Yolu” diyorum. Çocukluğundan beri hiç yaş mama yememiş kediler için Freeze-Dried Tavuk Göğüs ödül elimizi çok güçlendiriyor. Ne yazık ki, köpeklerden farklı olarak, kediler çok küçüklükte yeme içgüdülerini geliştiriyor ve sonrasında bunu kırmakta zorlanıyorlar. Eğer anne sütünden sonra sadece kuru mama ile beslendilerse geçiş süresi bu sebeple uzayabiliyor. Kuru, yani alıştıkları yapıyı sunması sebebiyle Freeze-Dried teknolojisi çiğ beslenmeye geçişte devrim yaratıyor.

En son da dişlerimizi temizleyelim

Kedi ve köpek dostlarımın ortak tüketebildiği en eğlenceli etli kemiklerden biri olan Tavuk Boyun, Donuk Mama paket bitiminden sonra tattırılabilir. Kimi tüylü dostum anında yemeye başlayabilecekken, kimi dostum zaman içinde alışır. Uzun vadede kedi ve köpeklerin diş sağlığı adına katkıda bulunacağı için menünüze eklemenizi tavsiye ederim. Kemik tüketiminin faydalarıyla ilgili detaylı okuma için yazıya göz atabilirsiniz!

Tüylü dostlarıma selamlar!

Naz

You are currently viewing Raw For Us Yolculuğu

This Post Has 3 Comments

  1. Ecz.Arzu Varıcı Ersoy

    Bugün İzmir’e tanıştım ürünlerimizle,ilk fırsatta deneyeceğim.

    1. naz

      Çooook mutlu oldum tanıştığımıza! ✨

  2. ozgeonvacation

    Müthiş bir yazı bir de şapşal gibi bununla ilgili instagram dan size yazdım hem size yazıp hem sizi okuyup kızıma her mama aldığımda aynı heyecanı duyuyorum ve aşırı mutluyum bu durumdan , seviyoruz sizi

Bir cevap yazın